TaiChiChuan.gr
Krav Maga Greece
Facebook
Martial Way
+ Απάντηση στο νήμα
Σελίδα 1 από 2 1 2 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων: 1 έως 10 από 19

Nήμα: Κυκλοφόρησε το 112ο και ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ τεύχος του "Μονοπατιού"

 1. #1

  Κυκλοφόρησε το 112ο και ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ τεύχος του "Μονοπατιού"

  Κυκλοφόρησε το 112ο (Μάιος – Ιούνιος 2011) ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ τεύχος του περιοδικού «Μονοπάτι για τις Πολεμικές Τέχνες», με εξώφυλλο τον επικεφαλής και διάδοχο του Γιν Μπα Γκουά Τζανγκ, Δάσκαλο Χε Τζιν Μπάο.

  Ο Χε Τζιν Μπάο, σε μία πολυσέλιδη συνέντευξή του με τίτλο «Να μπορείς να χρησιμοποιείς ό,τι μελετάς», αφού κάνει μια εισαγωγή στο φημισμένο εσωτερικό στυλ, μας λέει για το πώς συναντήθηκε με τον Δάσκαλό του, Χσιε Πέι Σι, προηγούμενο επικεφαλής και κληρονόμο του στυλ και μας εξηγεί σε βάθος τη δομή, της λειτουργία και τις αρχές του Γιν Μπα Γκουά Τζανγκ αλλά και το πώς πρέπει να σκέφτεται και να δουλεύει ο κάθε σοβαρός ασκούμενος των πολεμικών τεχνών γενικότερα. Ακολουθούν δύο πολύ σημαντικά κείμενα, ένα του ψυχολόγου Έλις Άμντουρ για τα Ατέμι στο Αϊκίντο αλλά και στις ιαπωνικές πολεμικές τέχνες γενικότερα και ένα του Δασκάλου Μασαάκι Χατσούμι, με τίτλο «Το Μπούντο είναι για όσους έχουν καθαρή καρδιά». Στη συνέχεια, υπάρχει ένα κείμενο για το Κραβ Μαγκά και τα σώματα ασφαλείας, του Χρήστου Τζήκα, εκπαιδευτή Κραβ Μαγκά και ένα σημαντικό άρθρο για το «Τι είναι το Τάι Τσι», του Μπρους Κουμάρ Φραντζή. Το τεύχος συνεχίζει και κλείνει με ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα στην ταινία του Κεν Λόουτζ, Ιρλανδέζικος Δρόμος, η οποία ασχολείται με τον βρώμικο ρόλο των εταιρειών «εργολάβων ασφαλείας» στον πόλεμο του Ιράκ, ένα άρθρο του πατέρα της Μακροβιοτικής στον σύγχρονο κόσμο, Μίτσιο Κούσι, για την «Ιατρική της Ζωής» και, όπως πάντα, όλες τις μόνιμες σελίδες του περιοδικού και την τρέχουσα επικαιρότητα του χώρου.

  Με το τεύχος αυτό κλείνει ο κύκλος της ζωής του περιοδικού «Μονοπάτι για τις Πολεμικές Τέχνες». Οι λόγοι αναλύονται εκτενώς στον πρόλογο του τεύχους αλλά σε γενικές γραμμές οφείλονται αφενός στη γενικότερη οικονομική κρίση και αδιαφορία του χώρου για την ύπαρξη μίας ποιοτικής έκδοσης και αφετέρου στην κούραση του εκδότη και την ψυχική και σωματική του ανάγκη να επικεντρωθεί πλέον σε ένα πράγμα, το οποίο, όπως αναφέρεται στον πρόλογό του, είναι η μελέτη, η διδασκαλία και η διάδοση του Τάι Τσι Τσουάν.

  Στο τελευταίο τεύχος ανακοινώνεται επίσης και η κυκλοφορία από μία νέα συντακτική ομάδα ενός καινούργιου περιοδικού στα τέλη Αυγούστου, το οποίο θα βαδίσει γενικά στα χνάρια του «Μονοπατιού» αλλά θα προσπαθήσει να δώσει και έναν νέο αέρα στην έκδοση. Το όνομα αυτού «FIGTH …for a better life».

  Ο πρόλογος του εκδότη κλείνει με τη φράση «Έτσι απλά λοιπόν, όπως ήρθα στη ζωή σας πριν από δώδεκα χρόνια, σας χαιρετώ από αυτήν εδώ τη θέση και σας ευχαριστώ όλους, φίλους, αναγνώστες και συνεργάτες, για τα όσα περάσαμε μαζί. Παρ’ όλες τις δυσκολίες ήταν υπέροχα!»

  Φιλικά
  Διονύσης Τσετσέλης

 2. #2
  Κρίμα πάντως...

  Κατατ'άλλα ότι καλύτερο για το μέλλον και τον δρόμο που ακολουθείς

 3. #3
  Αυτό το είδα αφού έγραψα τα περί φόρουμ και σπαμ. Θα πάω να πάρω το τελευταίο τεύχος και θα ψάξω να βρω που έχω το πρώτο. Καλή συνέχεια, περιμένω να δώ το καινούριο περιοδικό.
  I know everything! I am everything!

 4. #4
  Είτε σας αρέσει, είτε όχι, ο Νασιούλας, ο Προβελέγγιος, ο Κοσυβάκης ο Σόλο και ο White Ghosts είναι το mainstream των ελληνικών Π.Τ.

  Οι πολεμικές τέχνες δεν είναι για συζητήσεις και αναλύσεις. Οσοι έψαχναν κάτι αξιόπιστο και δε παραμυθιάζονται από κουκαν, κουτζι και Τιμασίθεο με ναααααα ένα τσι, βρήκαν αυτό που έψαχναν και κάνουν τη δουλειά τους αθόρυβα.

  Δύσκολοι καιροί να κρατήσεις τέτοια επιχείρηση, πόσο μάλλον με το παραπάνω κοινό.

  Anyway,
  </gand>

 5. #5
  Κρίμα.
  Έχοντας όμως ζήσει από πρώτο χέρι το Μονοπάτι και την προσπάθεια του Διονύση για να στηθεί, κατανοώ πλήρως την απόφαση αυτή.
  Για τέτοια χώρα που είμαστε (αμόρφωτων και ακαλλιέργητων) και πάλι καλά που κράτησε τόσο.

  Καλή συνέχεια Διονύση.

  ΓΧ
  "Επιθύμησα να κάνω το καλό, αλλά δεν επιθύμησα να κάνω θόρυβο,
  γιατί ένιωσα ότι ο θόρυβος δεν έκανε καλό και το καλό δεν έκανε θόρυβο"
  Λουί-Κλωντ ντε Σαιν-Μαρτέν

  Ένα βράδυ ο Τζουάνγκ Τζου ονειρεύτηκε ότι ήταν πεταλούδα. Αλλά δεν ήξερε αν ήταν ο Τζουάνγκ Τζου που είχε ονειρευτεί ότι ήταν πεταλούδα ή αν ήταν η πεταλούδα που ονειρευόταν ότι ήταν ο Τζουάνγκ Τζου...

  http://www.ycgf.eu
  http://www.ycgf.org

  Χριστοφόρου Γιώργος

 6. #6
  Senior Member Το avatar του χρήστη ARIS
  Εγγραφή
  Dec 2010
  Περιοχή
  Athens, Greece
  Μηνύματα
  2.445
  Blog Entries
  1
  To Moνοπάτι για Π.Τ. ήταν ένα περιοδικό όπου συμμετείχα ενεργά για περίπου... 8 χρόνια πάνω κάτω. Τα τελευταία 3 χρόνια θα έλεγα σαν περιοδικό ξεπερνούσε αρκετά του εξωτερικού που μοσχοπουλούσαν και πουλούν ακόμα. Βασικά αυτό που παρατήρησα τα τελευταία 8 και χρόνια συμμετέχοντας στο περιοδικό αλλα και σε φόρα είναι το γεγονός ότι οι Π.Τ. και τα Μ.Α. δεν έχουν τόσο την προσοχή του κοινού όσο σε άλλες χώρες. Επίσης η ανάπτηξη του Internet πιστεύω πως έπαιξε ρόλο στην μείωση της αγοραστικής δύναμης απο το κοινό δεδομένου ότι πολύ κόσμος ενημερώνεται απο το Internet υπο μορφή audio visual και φυσικά εν καιρό κρίσης το Μονοπάτι δεν είναι το μόνο θύμα αυτής της κατάστασης πολλά περιοδικό βλέπουν στο σύντομο μέλλον το κλείσιμο και περιοδικά που πουλούσαν πολύ περισσότερο και είχαν target group πολύ μεγαλύτερο από τον χώρο των Π.Τ.

  Πιστεύω ότι το περιοδικό έκανε τον κύκλο του άντεξε περισσότερο απο οποιοδήποτε άλλο περιοδικό της αγοράς με πολύ περισσότερα τεύχη φυσικά.

  Όμως σίγουρα δεν είναι το τέλος... και αυτό είναι το καλό. Περιέργος αν και υπάρχει κρίση υπάρχει εμφανής δραστηριοποίηση από Ομοσπονδίες και ιδιώτες και στροφή στα Μαχητικά Στιλ, Βασικά τον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει περισσότερα σε ότι αφορά μαχητικά αθλήματα από ότι είχαν γίνει τα τελευταία 5 και προ κρίσης. Αυτή την κινητοποίηση δεν την βλέπω μόνο στο Ιντερνετ φυσικά με διάφορους μπλόγκερς και νέα websites αλλά άρχισα να το βλέπω και στην tv καθώς και σε διάφορα άλλης θεματολογίας περιοδικά.

  Θα δούμε πως θα πάει. Πιστεύω ότι έχουμε δρόμο ακόμα.
  .................................................. .........
  Ο έξυπνος παραδέχεται- ο πονηρός δικαιολογείται- ο ηλίθιος επιμένει

 7. #7
  σαν τακτικος αναγνωστης του μονοπατιου τα τελευταια χρονια στεναχωριεμαι για την διακοπη της εκδοσης του.απο την αλλη χαιρομαι που υπηρξε καποιος που επι τοσα χρονια ειχε το θαρρος να λεει τα πραγματα με το ονομα τους ,για ολα αυτα που στοιχειωνουν τον χωρο των π.τ. στην ελλαδα.μετα απο το διαβασμα αρκετων εντιτοριαλ ελεγα μπραβο ρε μαγκα πεσ τα.οπως και διαβαζοντας αρθρα τυπου bad budo ενιωθα καλυτερα,γιατι αυτα που ειχα δει να συμβαινουν σαν μαθητης η χαμηλοβαθμος εκπαιδευτης και με εσπρωχναν η εσπρωξαν μακρια απο τις π.τ.,τα ειχαν εντοπισει κι αλλοι και τα ανελυαν πολυ καλυτερα απο οτι θα μπορουσα εγω.μ'αρεσε να νιωθω οτι υπαρχουν κι αλλοι συνοδοιποροι σ'αυτο το μονοπατι ανεξαρτητα απο την π.τ. που εκαναν.
  για ολα αυτα εχω να πω ενα μεγαλο ευχαριστω στον διονυση τσετσελη και τουσ συνεργατες του, και καλη επιτυχια σε οτι προσπαθησουν απο δω και περα.

 8. #8
  Για τέτοια χώρα που είμαστε (αμόρφωτων και ακαλλιέργητων) και πάλι καλά που κράτησε τόσο.
  How true...
  Κρίμα πάντως,το Μονοπάτι και φυσικά οι εκδόσεις των βιβλίων ήταν ότι καλύτερο...

 9. #9
  Έχω την αίσθηση ότι η έκδοση βιβλίων θα συνεχίσει. Ήταν πράγματι πολύ καλή δουλειά.
  "Επιθύμησα να κάνω το καλό, αλλά δεν επιθύμησα να κάνω θόρυβο,
  γιατί ένιωσα ότι ο θόρυβος δεν έκανε καλό και το καλό δεν έκανε θόρυβο"
  Λουί-Κλωντ ντε Σαιν-Μαρτέν

  Ένα βράδυ ο Τζουάνγκ Τζου ονειρεύτηκε ότι ήταν πεταλούδα. Αλλά δεν ήξερε αν ήταν ο Τζουάνγκ Τζου που είχε ονειρευτεί ότι ήταν πεταλούδα ή αν ήταν η πεταλούδα που ονειρευόταν ότι ήταν ο Τζουάνγκ Τζου...

  http://www.ycgf.eu
  http://www.ycgf.org

  Χριστοφόρου Γιώργος

 10. #10
  Senior Member Το avatar του χρήστη ARIS
  Εγγραφή
  Dec 2010
  Περιοχή
  Athens, Greece
  Μηνύματα
  2.445
  Blog Entries
  1
  από όσο ξέρω τα βιβλία θα συνεχίσουν κανονικά και είναι στα σχέδια νέο περιοδικό το Μονοπάτι ήταν ένα κομμάτι των εκδόσεων Αλκίμαχον.
  .................................................. .........
  Ο έξυπνος παραδέχεται- ο πονηρός δικαιολογείται- ο ηλίθιος επιμένει

+ Απάντηση στο νήμα

Δικαιώματα - Επιλογές

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • Δεν μπορείς να επεξεργαστείς τα μηνύματά σου
 • BB code is σε λειτουργία
 • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
 • Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
 • Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας