Λίγα λόγια για εμάς

Ίσως ακούγεται κάπως κοινότοπο, όμως το Αλκίμαχον είναι πράγματι μια προσπάθεια που γεννήθηκε και συνεχίζει να υπάρχει από μεράκι. Κάποια στιγμή, μετά από αρκετά χρόνια ενασχόλησης με τις πολεμικές τέχνες της Άπω Ανατολής, τόσο εγώ, όσο και ο πυρήνας των ανθρώπων που δημιούργησαν και στελεχώνουν τις εκδόσεις μας, αποφασίσαμε ότι είχε έρθει η στιγμή να ξεπληρώσουμε ένα μέρος από το μεγάλο μας χρέος στις μαχητικές παραδόσεις. Ξεκινώντας από το μηνιαίο μας περιοδικό, το Μονοπάτι για τις Πολεμικές Τέχνες, το οποίο πλέον έχει διακόψει την κυκλοφορία του, συνεχίσαμε με τα βιβλία, τα DVD και την οργάνωση σχετικών εκδηλώσεων και από εκεί περάσαμε στην ελληνική έκδοση του Journal of Asian Martial Arts, του σημαντικότερου ακαδημαϊκού περιοδικού του χώρου διεθνώς, πριν δυστυχώς διακόψει και αυτό την κυκλοφορία του λόγω της μεγάλης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, καθιερώνοντας το Αλκίμαχον ως τη σημαντικότερη εταιρεία της χώρας στον χώρο της ενημέρωσης γύρω από τις πολεμικές τέχνες.

Καθώς οι πολεμικές τέχνες, όμως, αποτελούν ένα μόνον κομμάτι της συνολικότερης ιδέας μας για τον κόσμο σήμερα, δεν είναι περίεργο που το πεδίο της θεματολογίας μας διευρύνθηκε. Κινούμενοι με άξονα τη γεφύρωση του χάσματος που υπάρχει μεταξύ των πολιτισμών της Ανατολής και του ελληνικού αναγνωστικού κοινού, επεκταθήκαμε και στον τομέα της σωματικής και πνευματικής υγείας. Δουλεύοντας στενά με μερικούς από τους σημαντικότερους εκδοτικούς οίκους που δραστηριοποιούνται στον χώρο αυτόν παγκοσμίως, παρουσιάσαμε εδώ και χρόνια μια σειρά από εκδόσεις σχετικές με την ευρύτερη καλλιέργεια νου και σώματος, τις οποίες μπορείτε να δείτε στη ιστοσελίδα μας.

Με τη βοήθεια μιας εκλεκτής ομάδας συνεργατών, με την πίστη διεθνών εκδοτικών κολοσσών όπως οι Crowood, Gaia Books, Harper & Collins, Japan Publications, Kodansha International, North Atlantic/Frog, Paladin, Princeton University Press, Shambhala, Sterling, Stonebridge και Tuttle, και –κυρίως– με την υποστήριξη του αναγνωστικού κοινού, το Αλκίμαχον έχει δημιουργήσει κάτι μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα. Και φιλοδοξεί, παρά τις δύσκολες συγκυρίες, να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο.

Τα παραπάνω απεικονίζουν τη σημερινή μας εικόνα και τις προθέσεις μας. Αύριο, ποιος ξέρει; Αν υπάρχει ένα πράγμα που έχουμε μάθει από την εξάσκησή μας στις πολεμικές τέχνες είναι ότι τα πάντα βρίσκονται σε μια μόνιμη ροή. Το βέβαιο είναι ότι προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και ότι το κοινό μας, δηλαδή εσείς, το εκτιμάει ήδη. Δεν είναι και λίγο για μια μικρή, ανεξάρτητη εταιρεία που ξεκίνησε μόνο και μόνο (το θυμίζω, όσο κλισέ και αν είναι) από μεράκι!

 

Διονύσιος Τσετσέλης

Εκδότης

f
1942 Amsterdam Ave NY (212) 862-3680 chapterone@qodeinteractive.com

    Free shipping
    for orders over 50%