ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ JOURNAL OF ASIAN MARTIAL ARTS (JAMA)

Το Journal of Asian Martial Arts υπήρξε το σοβαρότερο και εγκυρότερο περιοδικό πολεμικών τεχνών και το μοναδικό ακαδημαϊκού επιπέδου που κυκλοφόρησε ποτέ παγκοσμίως. Εκδιδόταν επί 20 ολόκληρα έτη στην Αμερική (1992 – 2012), από τον Μάικλ Α. ΝτεΜάρκο, M.A. και επιτελείο καθηγητών διαφόρων πανεπιστημίων, οι οποίοι ταυτόχρονα ήταν όλοι υψηλόβαθμοι στις πολεμικές τέχνες.

Οι εκδόσεις Αλκίμαχον, μοναδικές εκδόσεις πολεμικών τεχνών στον κόσμο που τόλμησαν κάτι τέτοιο, κυκλοφόρησαν τα έτη 2006 και 2007 στα περίπτερα σε τριμηνιαία βάση, οκτώ τεύχη του Journal of Asian Martial Arts, μεταφρασμένα στην Ελληνική και τηρώντας όλα τα στάνταρ του πρωτοτύπου.

Το 2009, η ελληνική έκδοση του Journal of Asian Martial Arts μετετράπη σε ετήσια, παίρνοντας τη μορφή ενός ενιαίου τόμου (Τόμος 3), απευθυνόμενη πλέον στο κοινό των βιβλιοπωλείων. Στον τόμο αυτόν συμπεριλήφθησαν τέσσερα τεύχη του αμερικανικού περιοδικού ενωμένα σε ένα.

Στη συνέχεια, τα οκτώ αυτόνομα τεύχη τα οποία είχαν κυκλοφορήσει αρχικά, συνενώθηκαν σε τόμους και από τότε διατίθενται ως Τόμος 1 και Τόμος 2.

Εκτός από τη μορφωτική τους αξία, αφού τα διαχρονικά άρθρα τα οποία φιλοξενούνται σε αυτούς παρέχουν έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών και γνώσεων σχετικά με την ιστορία, το πολιτιστικό υπόβαθρο, τη φιλοσοφία, τη θεωρία και την πράξη των πολεμικών τεχνών, τις οποίες είναι αδύνατον να βρει κάποιος αλλού, οι τόμοι αυτοί έχουν επίσης τεράστια συλλεκτική αξία για το ελληνικό κοινό.

Πρόκειται για τρεις αληθινά πολύτιμους τόμους, οι οποίοι δεν επιτρέπεται να λείπουν από τη βιβλιοθήκη κανενός ανθρώπου που ασχολείται σοβαρά με τις πολεμικές τέχνες.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ JOURNAL OF ASIAN MARTIAL ARTS

Η τριμηνιαία επιθεώρηση Journal of Asian Martial Arts έχει δεσμευθεί να παρουσιάζει άρθρα και πληροφορίες για διάφορες διαστάσεις του εξειδικευμένου χώρου των πολεμικών τεχνών.

Στόχος του εκδότη του είναι η δημοσίευση κειμένων που να χαρακτηρίζονται από ακρίβεια και ορθότητα και που να υπογράφονται από αναγνωρισμένες αυθεντίες, με αποτέλεσμα τα κείμενα αυτά να προσφέρουν καλύτερη κατανόηση των πολιτισμών από τους οποίους έχουν προέλθει και στους οποίους εξακολουθούν να αναπτύσσονται οι πολεμικές αυτές τέχνες.

Ελπίζουμε ότι το υλικό που περιλαμβάνεται σε κάθε τεύχος καταφέρνει, πέρα από το να είναι ευχάριστο, να προσφέρει γνώσεις και πρακτικές πληροφορίες που να είναι χρήσιμες στο κοινό του.

Το λογότυπο του περιοδικού είναι μια στιλιζαρισμένη απεικόνιση της αιχμής ενός ξίφους και της μύτης μιας πένας –συμβολίζει δηλαδή το πολεμικό και το καλλιεργημένο. Συνδεδεμένα, αντιπροσωπεύουν τα ισορροπημένα χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα τόσο για την ατομική όσο και για την κοινωνική ευμάρεια και αν τον δει κανείς από αυτή τη σκοπιά, ο τομέας των ασιατικών πολεμικών τεχνών καλύπτει ένα ευρύ πεδίο αλληλοσυνδεδεμένων ενδιαφερόντων.

Η επιθεώρηση προσφέρει μια ώριμη και σφαιρική ματιά στο συναρπαστικό αυτό αντικείμενο, το οποίο, όντας ταυτόχρονα γενικό και ειδικό, αποτελεί έναν μοναδικό χώρο έκφρασης για έργα καλλιτεχνών και συγγραφέων. Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για το έντυπό μας και ελπίζουμε ότι σε κάθε σελίδα του θα βρείτε κάτι που να καλύπτει τα ενδιαφέροντά σας.

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Journal of Asian Martial Arts δημοσιεύει τριών ειδών κείμενα:

(1) Ακαδημαϊκά άρθρα, βασισμένα σε πρωτογενή έρευνα, σε αναγνωρισμένα ακαδημαϊκά αντικείμενα π.χ. κοινωνική ανθρωπολογία, συγκριτική θρησκειολογία, ψυχολογία, θεωρία και κριτική κινηματογράφου κ.λπ.

(2) Λιγότερο επίσημες αλλά σε κάθε περίπτωση ουσιώδεις συνεντεύξεις (με μελετητές, υψηλόβαθμους ασκούμενους κ.λπ.) και αναφορές για συγκεκριμένα είδη, τεχνικές κ.λπ.

(3) Παρουσιάσεις βιβλίων και οπτικοακουστικού υλικού σχετικού με τις πολεμικές τέχνες.

Αυτοί οι τρεις τύποι υλικού οργανώνονται σε τρεις ξεχωριστούς τομείς του εντύπου. Προκειμένου να εξασφαλισθεί η ποιότητα των κειμένων, τόσο από άποψη επιστημοσύνης όσο και από άποψη γραφής, όλα τα κείμενα εξετάζονται από τουλάχιστον δύο μέλη του εκδοτικού μας συμβουλίου. Στόχος μας είναι να κάνουμε το έντυπό μας προσβάσιμο σε όλους τους αναγνώστες, ενώ παράλληλα να καθιερώσουμε και να διατηρήσουμε ένα υψηλό επίπεδο επιστημοσύνης, γραφής και εικαστικής παρουσίασης.

ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Μάικλ Α. Ντε Μάρκο, M.A. – Πανεπιστήμιο Σέτον Χολ (Διευθυντής σύνταξης)

Συντακτική Ομάδα της Αμερικανικής Έκδοσης

Φίλιπ Μ. Ζαρίλι, Ph.D. – Πανεπιστήμιο του Έξετερ, Ηνωμένο Βασίλειο (Ινδία)

Ντέμπορα Κλενς-Μπίγκμαν, Ph.D.- Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης – Στόνι Μπρουκ (Ιαπωνία/ Παραστατικές Τέχνες)

Πολ Κότε, Ph.D. – Πανεπιστήμιο του Τζόρτζταουν (Κίνα/ Οκινάουα)

Μάριο Μακ Κίνα, M.Sc. – Πανεπιστήμιο Ναγκασάκι Τζουνσίν (Οκινάουα)

Μάικλ Μαλισέβσκι, Ph.D. – Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ  (Ιατρική/ Διαπολιτισμικές Σπουδές)

Ρας Μίσον, M.A. – Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα  (Επιμέλεια και Διορθώσεις)

Ντέικιν Ρ. Μπέρντικ, Ph.D. – Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα στο Μπλούμινγκτον (Κορεάτικες Πολεμικές Παραδόσεις)

Μάικλ Ντέιβις, Ph.D. – Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Τρούμαν (Ανθρωπολογία)

Μπάρμπαρα Ρ. Ντέιβις, M.A., Dipl. Ac. – Πανεπιστήμιο της Μινεσότα (Κίνα/ Τάι Τσι Τσουάν)

Τζον. Τ. Ντόνοχιου, Ph.D. – Κολέγιο Ντ’ Γιούβιλ (Ανθρωπολογία)

Ρόμπερτ Ε. Ντόρενβεντ, Ph.D. – Πανεπιστήμιο Σίρακιουζ (Επιμέλειες/ Στρατιωτική Ιστορία)

Ντάγκλας Ουάιλ, Ph.D. – Κολέγιο Μπρούκλιν (Κίνα)

Ουίλι Πιέτερ, Ph.D. – Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Μαλαισίας  (Κορεά/ Αθλητικές Επιστήμες)

Ρίτσαρντ Τ. Σμιτ, Ph.D. – Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα – Λίνκολν (Ιαπωνία)

Κίμπερλι Τέιλορ, M.Sc. – Πανεπιστήμιο του Γκουέλφ (Ιαπωνική Ξιφασκία)

Ρίτσαρντ Φλόρενς, M.A. – Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Φλόριντα (Επικεφαλής Επιμελητών)

Καρλ Φ. Φράιντεϊ, Ph.D. – Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια (Ιαπωνία)

Ρόναλντ Κ. Φρόιντ, M.D. – Ιατρική Σχολή της Ανατολικής Βιρτζίνια (Ιατρικά/ Ορθοπαιδικά)

Εκδότης – ιδιοκτήτης Ελληνικής Έκδοσης

Διονύσης Τσετσέλης

Διευθυντής Ελληνικής Έκδοσης

Γρηγόρης Α. Μηλιαρέσης

 

ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ JOURNAL OF ASIAN MARTIAL ARTS (JAMA)

Το λογότυπο του περιοδικού είναι μια στιλιζαρισμένη απεικόνιση της αιχμής ενός ξίφους και της μύτης μιας πένας –συμβολίζει δηλαδή το πολεμικό και το καλλιεργημένο. Συνδεδεμένα, αντιπροσωπεύουν τα ισορροπημένα χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα τόσο για την ατομική όσο και για την κοινωνική ευμάρεια και αν τον δει κανείς από αυτή τη σκοπιά, ο τομέας των ασιατικών πολεμικών τεχνών καλύπτει ένα ευρύ πεδίο αλληλοσυνδεδεμένων ενδιαφερόντων. Η επιθεώρηση προσφέρει μια ώριμη και σφαιρική ματιά στο συναρπαστικό αυτό αντικείμενο, το οποίο, όντας ταυτόχρονα γενικό και ειδικό, αποτελεί έναν μοναδικό χώρο έκφρασης για έργα καλλιτεχνών και συγγραφέων. Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για το έντυπό μας και ελπίζουμε ότι σε κάθε σελίδα του θα βρείτε κάτι που να καλύπτει τα ενδιαφέροντά σας..

f
1942 Amsterdam Ave NY (212) 862-3680 chapterone@qodeinteractive.com

    Free shipping
    for orders over 50%