Τσενγκ Μαν-Tσινγκ
Όνομα
Τσενγκ
Επίθετο
Μαν-Tσινγκ
Βιογραφικό
Ο διακεκριμένος Δάσκαλος Τσενγκ Μαν-Tσινγκ γεννήθηκε το 1902 στην πόλη Yongjia (σήμερα Wenzhou), της επαρχίας Zhejiang της Κίνας και πέθανε το 1975 στην Taipei. Ήταν ειδήμων στο Τάι Τσι Τσουάν και την Κινεζική Ιατρική, όπως επίσης και σε αυτό το οποίο οι Κινέζοι ονομάζουν Τρεις Τελειότητες, δηλαδή την καλλιγραφία, τη ζωγραφική και την ποίηση. Λόγω των ικανοτήτων του στους πέντε ανωτέρω τομείς, πολλές φορές τον αποκαλούσαν με το προσωνύμιο «Ο Δάσκαλος των Πέντε Τελειοτήτων», ενώ οι μαθητές του τον αποκαλούσαν Καθηγητή Τσενγκ, λόγω του ότι ήταν καθηγητής Πανεπιστημίου.

Θεωρείται μέχρι και σήμερα το σημαντικότερο πρόσωπο για την κωδικοποίηση της πιο ευρέως διαδεδομένης μορφής του Τάι Τσι Τσουάν και η επιρροή του δεν έχει πάψει να εξαπλώνεται. Ο Δάσκαλος Τσενγκ έγραψε πολλά βιβλία όχι μόνο για το Τάι Τσι Τσουάν αλλά και για τις τέχνες, την ιατρική και τη φιλοσοφία.

Στην παρούσα συλλογή δοκιμίων σχολιάζει τα φιλοσοφικά και ηθικά θέματα που αναφέρονται στα σημαντικότερα κλασσικά κινέζικα κείμενα -τα Ανάλεκτα, το Ταό Τε Τσινγκ, τα γραπτά του Μένκιου, το Ι Τσινγκ και έργα της κινέζικης λογοτεχνίας, όπως το Βιβλίο των Εγγράφων και το Βιβλίο των Τραγουδιών. Τα περισσότερα από τα σαράντα-εννέα κείμενα διατηρούν το λόγιο στιλ Τσινγκ Γι, με τα σχόλια του Τσενγκ σε αντικριστές σελίδες από τα κείμενα του Κομφουκιανικού Κανόνα.
f
1942 Amsterdam Ave NY (212) 862-3680 chapterone@qodeinteractive.com

    Free shipping
    for orders over 50%