Πάτρικ Μακάρθι
Όνομα
Πάτρικ
Επίθετο
Μακάρθι
Βιογραφικό
Ο Πάτρικ Μακάρθι είναι ένας από τους λίγους ξένους που διδάσκουν Καράτε-ντο στην Ιαπωνία. Επιπλέον, χαίρει διεθνούς φήμης ως μια από τις πιο διακεκριμένες αυθεντίες στις μαχητικές παραδόσεις της Οκινάουα για πολίτες. Υπήρξε ο πρώτος λευκός που έλαβε την Άδεια Διδασκαλίας Κιόσι 7ου νταν από το Ντάι Νίπον Μπουτοκουκάι του Κιότο, ένα από τα πιο αναγνωρισμένα ιδρύματα του κόσμου των πολεμικών τεχνών και ασκείται στο Καράτε-ντο για περισσότερα από τριάντα χρόνια· έχει ακόμα μελετήσει Τάι Τσι Τσουάν και Κουνγκ Φου Λευκού Γερανού, Χουνγκ Γκαρ, Γροθιάς του Μοναχού και Γροθιάς των Πέντε Προγόνων.

Περί τα μέσα της δεκαετίας του 1970, και ενώ βρισκόταν στη μέση μιας επιτυχημένης αγωνιστικής σταδιοδρομίας, ο Μακάρθι συνάντησε τον «Καθηγητή του Χάρβαρντ των Πολεμικών Τεχνών», Δάσκαλο Ρίτσαρντ Κιμ και αργότερα, το 1977,  έγινε μαθητής του. Ο κάτοχος Άδειας Διδασκαλίας Χάνσι 9ου νταν από το Μπουτοκουκάι, Σενσέι Κιμ, έδινε μεγάλη έμφαση στη σημασία που έχει η μελέτη των μη-χρηστικών διαστάσεων του Καράτε· η επιμονή του αυτή, είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει ο Μακάρθι μια εις βάθος μελέτη της ιστορίας και της φιλοσοφίας του Καράτε. Η μελέτη και η έρευνα αυτή, συνεχίζεται ως σήμερα.

Η έρευνά του, τον έφερε όχι μόνο στην Ιαπωνία αλλά και στην Ταϊβάν, το Χονγκ Κονγκ και τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Έχοντας ήδη ένα εκτενές υπόβαθρο στις μαχητικές τέχνες τόσο της Οκινάουα, όσο και της Κίνας, ο Μακάρθι βρισκόταν στη μοναδική θέση να ερευνήσει ένα κείμενο που επηρέασε σε τεράστιο βάθος την ιστορία του Καράτε-ντο, το Μπουμπίσι. Από τη στιγμή εκείνη, πήρε συνεντεύξεις από τους κορυφαίους δασκάλους του Κουνγκ Φου και του Καράτε-ντο και μελέτησε μαζί τους, ενώ παράλληλα ξετύλιγε την ιστορία του κειμένου και των μαχητικών συστημάτων που σχετίζονται με αυτό.

Μετά τη μετανάστευσή του στην Ιαπωνία το 1985, ο Μακάρθι έγινε ο επίσημος αντιπρόσωπος του Δασκάλου Κιμ στη χώρα αυτή και το 1987, ως προέκταση της έρευνάς του, ίδρυσε τη Διεθνή Οργάνωση Έρευνας του Καράτε των Ριουκίου (International Ryukyu Karate Research Society –IRKRS). Η IRKRS είναι μια μη κερδοσκοπική, μη πολιτική ομάδα ερευνητών και ασκούμενων στο μπούντο που έχουν αφοσιωθεί (μεταξύ άλλων) στην ανάλυση, την προστασία και τη διάδοση του Καράτε-ντο.

Ο κ. Μακάρθι είναι τακτικός συνεργάτης σε περιοδικά πολεμικών τεχνών σε όλον τον κόσμο, συγγραφέας των The Classical Kata of Okinawan Karate, Beyond Physical Training και Kata; Karates Paragon of Mystery και μεταφραστής του Outline of Karate-do (Τσοτζούν Μιγιάγκι, 1934), The Secrets of Wudang Boxing, Ryukyu Kobudo Taikan (Τάιρα Σίνκεν, 1964), The Matsumura and Itosu Precepts και 1936 Meeting of the Okinawan Masters.

Ο κ. Μακάρθι ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο δίνοντας διαλέξεις και σεμινάρια γύρω από την ιστορία του Καράτε, τη φιλοσοφία του, διδάσκοντας τις εφαρμογές των κάτα του και μιλώντας για το Μπουμπίσι και το κομπούντο. Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να επισκεφθούν το σάιτ της οργάνωσης του Πάτρικ Μακάρθι, International Ryukyu Karate Research Society στο Ίντερνετ στη διεύθυνση http://www.koryu-uchinadi.com/
f
1942 Amsterdam Ave NY (212) 862-3680 chapterone@qodeinteractive.com

    Free shipping
    for orders over 50%