Ουίλιαμ Ε. Φέρμπερν
Όνομα
Ουίλιαμ
Επίθετο
Ε. Φέρμπερν
Βιογραφικό
Ο συνταγματάρχης Ουίλιαμ Ε. Φέρμπερν (1885-1960), (όταν έγραψε το βιβλίο ήταν Λοχαγός), είναι από τους πιο αρμόδιους ανθρώπους να μιλήσει για πραγματική αυτοάμυνα. Όντας στην Άπω Ανατολή, ο Φαίρμπερν εκπαιδεύτηκε στο Κόντοκαν Τζούντο (2ο νταν υπογεγραμμένο από τον ίδιο τον ιδρυτή του Τζούντο, Τζίγκορο Κάνο), στο Σινονσίντο-Ρίου Τζουτζούτσου αλλά και σε κάποια κινέζικα συστήματα (πιθανότατα Πα Κουά Τσαγκ).

Κατά τη διάρκεια της 30κονταετούς και πλέον (από το 1907 ως το 1939) θητείας του στη Σαγκάη, ως υποδιευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας, ενεπλάκη σε πάνω από 600 συμπλοκές οι οποίες ποίκιλλαν από απλές περιπτώσεις με έναν αντίπαλο, μέχρι κλιμακωμένα επεισόδια στα οποία συμμετέσχε ως διοικητής των ειδικών μονάδων της αστυνομίας (κάτι σαν τα σημερινά ΜΑΤ), ενώ για τις ανάγκες τόσο της αστυνομίας, όσο και του στρατού σχεδίασε ένα μαχαίρι, το οποίο, επί σειρά ετών, εθεωρείτο από τα καλύτερα για μάχη σώμα με σώμα.

Όταν συνταξιοδοτήθηκε, κλήθηκε να εκπαιδεύσει τους Βρετανούς κομάντο και την πολιτοφυλακή της Βρετανίας, ενώ αργότερα μετέφερε τις γνώσεις του στον Καναδά και στις ΗΠΑ (στους πράκτορες του OSS, πρόγονου της CIA), στη Σιγκαπούρη και στην Κύπρο. Για τις ανάγκες της εκπαίδευσης των Βρετανών τον καιρό του πολέμου (και συγκεκριμένα το 1942), ήταν που γράφτηκε και το βιβλίο αυτό.
f
1942 Amsterdam Ave NY (212) 862-3680 chapterone@qodeinteractive.com

    Free shipping
    for orders over 50%