Γιάγκιου Μουνενόρι
Όνομα
Γιάγκιου
Επίθετο
Μουνενόρι
Βιογραφικό
O Γιάγκιου Μυνενόρι 1571 – May 11, 1646) ήταν ένας Ιάπωνας ξιφομάχος, ιδρυτής της του παρακλαδιού του Έντο της Γιάγκιου Σινκάγκε Ρίου, ο οποίος διδάχτηκε την τέχνη της ξιφομαχίας από τον πατέρα του, Γιάγκιου «Σεκισουσάι» Μουνενότρι.
Η εντυπωσιακή σταδιοδρομία του Μουνενόρι άρχισε όταν ήταν μόλις δεκατριών ετών και έφτασε στο αποκορύφωμά της όταν υπηρέτησε ως εκπαιδευτής ξιφασκίας και ως πολιτικός και στρατιωτικός σύμβουλος κάτω από δύο διαδοχικούς σογκούν –η θέση του εκπαιδευτή του σογκούν ήταν μια θέση που ο συνάδελφος ξιφομάχος του Μουνενόρι, Μιγιαμότο Μουσάσι επίσης εποφθαλμιούσε, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει. Ο σογκούν έκανε ακόμα τον Μουνενόρι φεουδάρχη και του έδωσε μία μεγάλη περιοχή για να διοικεί –μία τιμή την οποία δε γνώρισε κανένας άλλος ξιφομάχος στην ιαπωνική ιστορία.

Παρά την ικανότητά του στην ξιφασκία και την εγγύτητά του στην εξουσία, ο Μουνενόρι πέρασε τη ζωή του μελετώντας τις διδασκαλίες του βουδισμού Ζεν. Οι διδασκαλίες αυτές διαμόρφωσαν το πλαίσιο για τη δική του, βαθιά πνευματική προσέγγιση στην ξιφασκία.
f
1942 Amsterdam Ave NY (212) 862-3680 chapterone@qodeinteractive.com

    Free shipping
    for orders over 50%