Μπρους Φραντζής
Όνομα
Μπρους
Επίθετο
Φραντζής
Βιογραφικό
Ο Μπρους Φραντζής ξεκίνησε να μαθαίνει πολεμικές και θεραπευτικές τέχνες το 1961. Όταν ήταν 18 ετών, απέρριψε μια υποτροφία στο Χάρβαρντ, πούλησε όλα του τα υπάρχοντα και εγκατέλειψε το Μανχάταν, για να περάσει 15 χρόνια της ζωής του στην Ιαπωνία, στην Ινδία και στην Κίνα, αφιερώνοντας τον εαυτό του στην εξάσκηση μιας Ανατολικής παράδοσης πολεμιστών, θεραπευτών και ιερέων, ηλικίας 3000 ετών.

Ο Φραντζής ασκήθηκε σε τέχνες, τα μυστικά των οποίων ήταν απροσπέλαστα από τους Δυτικούς, και αντιμετώπισε παλιές και βαθιά ριζωμένες ανατολίτικες προκαταλήψεις. Έμαθε τέλεια τα ιαπωνικά και τα κινέζικα και κατάφερε να κερδίσει διακρίσεις και σεβασμό. Ασκήθηκε με πρωταθλητές ομάδων του Τζούντο και του Καράτε, στο Τόκιο της Ιαπωνίας, πήρε δίπλωμα βελονισμού στο Χονγκ Κονγκ, εργάστηκε ως θεραπευτής Τσι Κουνγκ σε κινέζικα αντικαρκινικά νοσοκομεία, διδάχτηκε από τους πιο διάσημους δασκάλους πολεμικών τεχνών και του απονεμήθηκαν τρεις από τις υψηλότερες θέσεις της ταοϊστικής ιεραρχίας: Δάσκαλος των Ταοϊστικών Τεχνών, Επίσημος Μαθητής και Τηρητής της Γενεαλογίας. Στην Κίνα, οι τίτλοι αυτοί δίνονται μόνο σε άτομα με ιδιαίτερες ικανότητες στα υψηλότερα επίπεδα των ταοϊστικών πολεμικών τεχνών, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται το Τάι Τσι, το Πάκουα και το Σινγκ Γι, καθώς και οι ενεργειακές τέχνες, μεταξύ των οποίων το Τσι Κουνγκ και ο διαλογισμός.

Σήμερα, γράφει βιβλία και διδάσκει τις ενεργειακές τέχνες σε όλον τον κόσμο. Στα ελληνικά έχουν εκδοθεί, εκτός από το Μεγάλο Βιβλίο του Τάι Τσι (Εκδ. Αλκίμαχον) και τα βιβλία του Ανοίξτε τις Ενεργειακές Πύλες του Σώματός σας, Ο Δρόμος για την Υπέρτατη Χαλάρωση, Ο Δρόμος για την Υπέρτατη Γαλήνη, όλα από τις εκδόσεις Σέλας.
f
1942 Amsterdam Ave NY (212) 862-3680 chapterone@qodeinteractive.com

    Free shipping
    for orders over 50%