Μίτσιο Κούσι
Όνομα
Μίτσιο
Επίθετο
Κούσι
Βιογραφικό
Ο Μίτσιο Κούσι γεννήθηκε στην Ιαπωνία τον Μάιο του 1926. Ένα μέρος της παιδικής του ηλικίας το πέρασε στη Χιροσίμα, όπου ο πατέρας του δίδασκε Δυτική Ιστορία στο Πανεπιστήμιο. Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος τον βρίσκει να σπουδάζει νομική και πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο. Ο βομβαρδισμός στη Χιροσίμα, όπου έζησε μέρος της ζωής του, και το Ναγκασάκι επέδρασε καθοριστικά στη σκέψη του και αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή του στην παγκόσμια ειρήνη και αρμονία.

Το 1949 πηγαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου συνεχίζει τις σπουδές του. Η σκέψη του επικεντρώνεται στον τρόπο με τον οποίον μπορεί κανείς να επιτύχει τη μεταβολή της κοινωνίας με πολιτικά και κοινωνικά μέσα και έρχεται σε επικοινωνία με εξέχοντα πνεύματα της εποχής, όπως τον Άλμπερτ Αϊνστάιν και τον Τόμας Μαν.

Πριν μεταβεί στις ΗΠΑ, ο Μίτσιο Κούσι είχε σπουδάσει κοντά στον Τζωρτζ Οσάουα, του οποίου η κύρια διδασκαλία συνοψιζόταν στο ότι η παραδοσιακή δίαιτα από πλήρεις, φυσικές τροφές είναι το κλειδί για την καλή υγεία και ότι η καλή υγεία είναι το κλειδί για την επίτευξη της ειρήνης. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη, ο Μίτσιο Κούσι εφαρμόζει αυτόν τον τρόπο διατροφής και βιώνει θετικές μεταβολές στην κατάσταση της σωματικής και πνευματικής του υγείας. Για τα επόμενα χρόνια αρχίζει να μελετά παραδοσιακές και σύγχρονες δίαιτες και να διδάσκει τη μακροβιοτική.

Το 1978, με τη σύζυγό του Αβελίν, ιδρύουν το Ινστιτούτο Κούσι, μια πνευματική οργάνωση για την εκπαίδευση των μελλοντικών ηγετικών μελών της κοινωνίας. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ‘90 χτίζεται το Παγκόσμιο Ειρηνικό Χωριό, το οποίο φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε μια αυτοσυντηρούμενη κοινότητα των φίλων της μακροβιοτικής πρακτικής και των οικογενειών τους από όλο τον κόσμο.

Έκτοτε και μέχρι τον θάνατό του το 2014, η ζωή του Μίτσιο Κούσι, ο οποίος θεωρείται ο πατέρας της σύγχρονης μακροβιοτικής, αφιερώθηκε στη δημοσίευση άρθρων σε πολυάριθμα περιοδικά, σε διαλέξεις και σε συγγραφή βιβλίων με θέμα πάντα τη σωστή διατροφή, την επίτευξη της καλής υγείας και την εφαρμογή του μακροβιοτικού τρόπου ζωής.
f
1942 Amsterdam Ave NY (212) 862-3680 chapterone@qodeinteractive.com

    Free shipping
    for orders over 50%